Smeinert - tanker fra en degn

Smeinert - tanker fra en degn

Asfaltbal i den borgerlige (2001)

klimaPosted by Søren Meinert Mon, December 07, 2009 15:04:48

Dette læserbrev blev bragt i Information i august 2001

____________________________________________

Asfaltbal i den borgerlige
Jeg er så glad for min cykel - det er regeringens bangebukse ikke


Det ruller derudaf for det danske samfund. Antallet af biler stiger - og de kører mere og mere, på stadig flere veje. Regeringen kommer gang på gang med forkølede planer, der skal hjælpe med at »styre trafikken« som de kalder det. Men bangebuksene på Christiansborg, med trafikminister Jakob Buksti i spidsen tør ikke tage de skridt der er nødvendige for for alvor at komme den stigende privatbilisme - og den dertil hørende forurening og udslip af drivhusgasser - til livs.
Jeg erindrer en tidligere Århus-borgmester og cyklist, Bernhard Jensen, der i 1973 sagde: »Hvem kan, og tør, stække den motoriserede færdsel«. Regeringen vil åbenbart ikke - eller også tør den ikke!
Det er på tide, at regeringen er sig selv sit ansvar bevidst, og langt om længe skrider til handling! Roadpricing kan måske løse nogle trafikale problemer i Københavnsområdet her og nu - men hvornår ser vi, fra regeringen, en langtidsplan der i højere grad fokuserer på den kollektive trafik.


Der mangler en plan
En plan, der går på tværs af ministerier og sikrer at det også bliver økonomisk fordelagtigt at færdes med offentlig transport. En plan, der stopper udbygningen af motorvejsnettet (som jo fremmer bilismen). En plan, der sikrer at alle får adgang til fornuftig transport til billige penge - og som sikrer den natur, og det miljø der omgiver os. Hvornår tør Københavns Kommune, og andre større byer, lukke den indre by for personbiler - hvilket helt sikkert vil fremme brugen af cykler? Hvornår tør regeringen, gennem finansloven, sikre billigere og bedre offentlig transport? Hvornår tør regeringen for alvor sætte bilisterne stolen for døren? Og hvor er miljøminister Svend Auken? I sidste uge sad han i Bonn og kæmpede en indædt kamp for at få Japan, Canada og Australien til at reducere deres CO2-udslip - hvornår tør han skride ind over for de alt for mange biler i Danmark og deres CO2-udslip.
Ja, man får næsten lyst til at foreslå en genindførelse af bilfri søndage!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.