Smeinert - tanker fra en degn

Smeinert - tanker fra en degn

teknologidebat 2001

klimaPosted by Søren Meinert Mon, December 07, 2009 14:43:35

I disse klimatider kan det være sjovt at se tilbage på et par år som "klima-aktivist" i en tid inden det for alvor blev moderne.

I starten af årtusindet deltog jeg på COP5, 6 og 7 - altså FN´s klimatopmøder.

Undervejs blev det til en del skriverier i aviser og fagblade og enkelte radio/tv-interviews. Største medieoplevelse var nok da jeg fra COP6 i Haag sendte live om vores væddemål med EU - på BBC World.

Herunder lidt links til enkelte af historierne:

__________________________________

I November 2001 blev der bragt en debatartikel i Teknologirådets blad "Teknologidebat", hvor VU´s formand Torsten Schack Petersen og jeg skulle repræsentere "de unge fra hver sin side".

Læs hele artiklen på http://www.tekno.dk/subpage.php3?article=613&language=dk&category=2&toppic=kategori2

I artiklen udtaler den daværende VU-formand (i dag MF) blandt andet:

"Det er forkert, at der er ens afgifter på sprøjtemidler uanset hvor farlige eller skadelige de er, siger Torsten Schack-Petersen. Han synes, det er meget fint at forbruget af sprøjtemidler i private haver er faldet drastisk.
- Det viser, at folk har taget ansvar. For vi har jo alle et ansvar for miljøet i alt, hvad vi foretager os. Det nytter ikke bare at sige, at det klarer de for os inde på Christiansborg."

Jeg undrer mig blot lidt over, hvordan det så kan være at danske landmænd fortsat sprøjter løs (TV2, 8.9.09)... 31% ekstra i 2008.

Med lidt omvendt logik kan Torstens udtalelse vel så bruges til at udlede at: Landmændende tager ikke et ansvar. De forventer at alt bliver klaret af dem inde på Christiansborg....


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.