Smeinert - tanker fra en degn

Smeinert - tanker fra en degn

Verdens bedste job

FolkeskolenPosted by Søren Meinert Sat, November 29, 2008 11:11:26

Jeg har verdens bedste job!

Men der er noget der undrer mig....

... Jeg skifter arbejdsplads 5 gange dagligt, slæber mine arbejdsredskaber i rundt på ryggen i en selvbetalt taske.
... Skal jeg bruge en PC til min daglige kommunikation (og det kræves af arbejdspladsen), skal jeg enten selv købe én, eller bruge en PC i et fællesrum, hvor vi er 8 kolleger om at dele en maskine.
... Da jeg skulle bruge en USB-stick til at transportere dokumenter kunne dette kun lade sig gøre ved at trække beløbet fra en af mine klassers konto til undervisningsmaterialer (eller jeg kunne selv betale den).
... hvis jeg har brug for en kuglepen til notater eller plasticlommer til opgaver skal det registreres og konteres - igen til en klasse.
... Pladsen til opbevaring af mine arbejdsredskaber er en plastickasse på 30 liter og en hylde i klassens skab.
... jeg forventes at stå til rådighed for elevernes forældre i døgnets vågne timer. På mail, telefon eller hvis de pludselig kommer på skolen.
... I mine pauser har jeg ofte til opgave at sørge for ro og orden blandt 130 børn, i støjniveau på 95 dB.
... hvis jeg vil have en ordentlig stol at sidde på - så min ryg ikke udsættes for dårlige arbejdsstillinger, skal jeg enten "stjæle" den fra en kollegas klasseværelse, eller ydmygt søge vores økonomiudvalg og håbe på deres velvilje.
... min arbejdsdag er ofte splittet op, og jeg risikerer nemt at skulle deltage i møder om aftenen flere gange om måneden.
... i aviser i fjernsyn kan jeg ofte læse om hvor ringe min arbejdsplads, folkeskolen, løser vores opgave - men aldrig om det store slid kolleger leverer.
... materialer til undervisningen er få - og vil vi have nye tidssvarende redskaber er det svært muligt på grund af skolens pressede økonomi.

Men jeg er hver dag i selskab med engagerede kolleger og elever der med stor repsekt deltager engageret i den undervisning jeg tilbyder dem.

Så alle kvaler til trods - så har jeg verdens bedste job!

  • Comments(0)//blog.smeinert.dk/#post4